دیتابیس Mongo DB

دستورات اساسی Mongo DB چیست و چگونه از آنها استفاده کنیم؟

Mongo DB در حال حاضر در حال ترند است. از استارت‌آپ‌های کوچک گرفته تا سازمان‌های بزرگ، همه شروع به استفاده از آن کرده‌اند، بنابراین این پلتفرم ارزش کاوش را دارد. جالب توجه است که ظهور پلتفرم‌هایی مانند Biskoin kazino به تقاضای فزاینده برای پایگاه‌های داده انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر مانند MongoDB نیز کمک کرده است، زیرا آنها بر مدیریت کارآمد مقادیر زیادی از داده‌های تراکنش متکی هستند. اگر تازه وارد دنیای Mongo DB هستید و هنوز هم به استفاده از آن علاقه دارید، این مقاله برای شما مناسب است.

در این مقاله، ما محبوب‌ترین دستورات Mongo DB را به اشتراک می‌گذاریم که می‌توانید در این پلتفرم از آنها استفاده کنید تا زندگی خود را آسان‌تر کرده و فرآیند کدنویسی خود را بسیار کارآمدتر کنید.

 

Mongo DB چیست؟

MongoDB یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای منبع باز است که برای اولین بار در سال 2009 معرفی شد. ویژگی‌های زیادی را با MySQL به اشتراک می‌گذارد و پیشرفت‌های جدید و قابلیت‌های اضافی را به همراه دارد که به محبوبیت گسترده آن کمک می‌کند.

برخی از شرکت‌هایی که از MongoDb به عنوان منبع اصلی خود استفاده می‌کنند شامل HootSuite، Sony و Zendesk می‌شوند.

 

دستورات پایه MongoDB

Mongo: این یکی از رایج ترین دستورات مورد استفاده در MongoDB است. هنگام استفاده، از پلتفرم می‌خواهید که در پورت 27017 به لوکال هاست متصل شود.

Mongo <host>/<database>: این دستور زمانی استفاده می شود که می خواهید پلتفرم به یک پایگاه داده خاص متصل شود. نمونه ای از این دستور در عمل می تواند mongo 10.121.65.58/mydb باشد.

Mongo –host <hostname or ip address> –port <port no>: اگر می خواهید با استفاده از پورت مشخص شده به یک هاست راه دور متصل شوید، باید از این دستور استفاده کنید. نمونه ای از این دستور در عمل می تواند mongo –host 10.121.65.23 –port 23020 باشد.

use <database name>: اگر در هر نقطه از زمان نیاز به جابجایی بین پایگاه داده های موجود دارید، از این دستور استفاده کنید. به عنوان مثال، از mydb استفاده کنید.

Db: اگر می خواهید پایگاه داده فعلی مورد استفاده خود را مشاهده کنید، از این دستور استفاده کنید.

راهنما: مانند سایر پلتفرم ها، MongoDB نیز دارای یک پنجره راهنما داخلی است و برای استفاده از آن، این دستور را اجرا کنید. به عنوان مثال، کمک کنید

load(<filename>): اگر نیاز به اجرا یا اجرای فایل جاوا اسکریپت در هر مقطع زمانی دارید، از این دستور استفاده کنید. به عنوان مثال، بارگیری (myscript.js).

help(): اگر برای استفاده از متدهای Db به کمک نیاز دارید، می توانید از این دستور استفاده کنید. به عنوان مثال، db.help().

mycol.help(): اگر برای استفاده از یک مجموعه به کمک نیاز دارید، از این دستور استفاده می کنید. به عنوان مثال، db.mycol.help().

نمایش دستورات

اکنون که از دستورات اولیه ای که می توانید در MongoDB استفاده کنید آگاه هستید، در اینجا تعدادی از محبوب ترین دستورات نمایش آورده شده است.

  1. show collections: اگر می‌خواهید تمام مجموعه‌های موجود در پایگاه داده فعلی را مشاهده کنید، از این دستور استفاده کنید. مثال: نمایش مجموعه ها.
  2. show dbs: در میان برنامه نویسی، اگر نیاز به مشاهده پایگاه داده فعلی دارید، از این دستور استفاده کنید. مثال: نمایش
  3. نمایش نقش ها: در هر پایگاه داده، نقش های مختلفی وجود دارد. برای مشاهده همه این نقش ها از این دستور استفاده کنید. مثال: نمایش نقش ها.
  4. کاربران jshow: در هر نقطه از زمان، می‌توانند چندین کاربر در هر پایگاه داده وجود داشته باشند. برای مشاهده همه این کاربران از این دستور استفاده کنید. به عنوان مثال: نمایش کاربران.

 

 

عملیات CRUD

CRUD در MongoDB مخفف پذیرفته شده در صنعت برای ایجاد، خواندن، به‌روزرسانی و حذف است. همانطور که می دانید عملیات خواندن و نوشتن را می توان به صورت همزمان در پلتفرم MongoDB انجام داد و برای دستیابی به آن از دستورات زیر استفاده کنید.

  • collection.insertMany([ <document1>, <document2>, … ]): اگر می‌خواهید چندین سند را در یک مجموعه موجود وارد کنید، از این دستور استفاده کنید. مثال، db.books.insertMany( [{“isbn”: 9780198321668، “عنوان”: “رومئو و ژولیت”، “نویسنده”: “ویلیام شکسپیر”، “رده”: “تراژدی”، “سال”: 2008}، {“isbn”: 9781505297409، “عنوان”: “جزیره گنج”، “نویسنده”: “رابرت لوئیس استیونسون”، “رده”: “داستان”، “سال”:2014}]).

 

  • collection.insert( <document> ): اگر می خواهید یک سند جدید را در مجموعه ای که قبلاً موجود است وارد کنید، از این دستور استفاده کنید. مثال، db.books.insert({“isbn”: 9780060859749، “عنوان”: “پس از آلیس: یک رمان”، “نویسنده”: “گرگوری مگوایر”، “رده”: “داستان”، “سال”: 2016} ).

 

  • collection.find(<query>): اگر می خواهید یک سند خاص را در یک مجموعه با استفاده از شرط مقدار فیلد پیدا کنید، از این دستور استفاده کنید. به عنوان مثال، db.books.find({“عنوان”:”جزیره گنج”}).

 

  • collection.find(): اگر می خواهید تمام اسناد موجود در مجموعه موجود را پیدا کنید، از این دستور استفاده کنید. به عنوان مثال، db.books.find().
  • collection.findOne(<query>, <projection>): اگر می خواهید اولین سندی را پیدا کنید که با درخواستی که داده اید مطابقت دارد، از این دستور استفاده کنید. مثال: db.books.findOne({}، {_id:false}).

پایگاه داده مونگو

دیتابیس Mongo DB

  • collection.find(<query>, <projection>): اگر نیاز به یافتن برخی فیلدهای خاص یک سند در یک مجموعه دارید، می توانید از این دستور استفاده کنید. مثال: db.books.find({“title”:”جزیره گنج”}، {title:true، category:true، _id:false}).

 

  • collection.update(<query>, <update>): اگر نیاز به حذف برخی موارد در یک سند موجود دارید، با تطبیق یک پرس و جو، می توانید از این دستور استفاده کنید. مثال: db.books.update({title : “Treasure Island”}, {$unset : {category:””}}).

 

  • collection.update(<query>, <update> ): اگر نیاز به به روز رسانی برخی از فیلدهای خاص یک سند دارید که با کوئری داده شده مطابقت دارد، از این دستور استفاده کنید. مثال: db.books.update({title : “Treasure Island”}، {$set : {category:”Adventure Fiction”}}).

 

  • collection.remove(<query>, {justOne:true}): اگر در یک موقعیت خاص، باید یک سند منطبق با درخواست شما را حذف کنید، از این دستور استفاده کنید. مثال: db.books.remove({title :”Treasure Island”}، {justOne:true}).

 

  • collection.update(<query>, <update>, {multi:true}): اگر نیاز دارید که فیلدهای خاصی از تمام اسنادی که با درخواست شما مطابقت دارند حذف کنید، از این دستور استفاده کنید. مثال: db.books.update({category : “Fiction”}، {$unset : {category:””}}، {multi:true}).

 

  • collection.remove({}): اگر نیاز دارید همه اسناد یک مجموعه را حذف کنید، صرف نظر از اینکه با درخواست شما مطابقت دارند یا نه، از این دستور استفاده کنید. مثال: db.books.remove({}).

 

  • collection.remove(<query>): اگر می خواهید تمام اسنادی را که با یک کوئری خاص مطابقت دارند حذف کنید، از این دستور استفاده کنید. مثال: db.books.remove({“category” :”Fiction”}).

 

نتیجه گیری

مشابه سایر سیستم های مدیریت پایگاه داده رابطه ای، MongoDB نیز حاوی دستورات زیادی است که در استفاده روزانه مفید هستند. بسته به مورد استفاده خود، از یکی یا همه دستورات به اشتراک گذاشته شده در بالا استفاده کنید.

 

برای خرید لایسنس نرم افزار Tableau ، می‌توانید از خدمات ما استفاده نموده و درخواست خود را از طریق فرم زیر ثبت نمایید.

فرم درخواست لایسنس Tableau

 

tableau desktop download

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *